dinsdag 2 november 2010

Jagen

Zo het wild seizoen is los en de eerste gerechten zijn alweer gepresenteerd. Opvallend is dit jaar dat vooral het Wildzijn gepresenteerd wordt. Zou het dan eindelijk ontdekt zijn of heeft het te maken met de acceptatie door de consument als biologisch verantwoordt scharrelvlees. Ach, eigenlijk maakt het niet zoveel uit ben blij dat we dit mooie vlees meer en meer zien. Komende dagen zal ik mij weer verdiepen in het biotoop van dit dier en wie weet weer een vorkje meeprikken.

De druiven zijn inmiddels ook weer binnen en de eerste berichten over de te verwachten kwaliteit van de wijn is zoals altijd weer zeer variërend van slecht tot super. Opmerkelijk is dan weer dat als het eenmaal in de fles is iedere wijnmaker beweerd dat het weer beter is als het voorgaande jaar. Ook in de wijnbouw zien we een duidelijk opkomst van de  biologische wijnen. En dat terwijl er op EU niveau nog steeds geen overeenkomst is als het gaat om het certificeren en de één duidigheid daarin. Ze werden het recentelijk niet eens in Brussel. Dus ook hier geldt laat je goed voorlichten door je wijnadviseur. Leuk is het te weten dat in landen als b.v Argentinië ze zich nog niet zo druk maken want doordat er op grote hoogte wijnbouw plaatsvind heeft men onbewust al jaren biologisch gewerkt. Mooi voorbeelden hiervan zijn de wijnen van Norton (AH) maar ook Colomé wat zelfs de hoogste wijngaard ter wereld mag heten. (3200 meter).

Maar goed buiten is het nu even droog heeft vandaag toch veel gemiezerd dus echt herfst en in de tuin is duidelijk dat de bladeren van de bomen komen wordt weer veel vegen.

Straks maar eens een lekker glas wijn genieten, b.v een malbec of een sappige syraz en wie weet dat dan weer een leuk recept te binnen schiet.

b.v Wildzwijnbout met Kum Qats saus geblust met whisky.  


1 opmerking:

  1. Wild is inderdaad heerlijk, vooral met een HEERLIJK ROOD WIJNTJE erbij. Ik denk dat ik straks maar even in onze wijnkelder duik, ik hoop dat er nog een heerlijk wijntje in staat...

    BeantwoordenVerwijderen