dinsdag 5 oktober 2010

Herfst


Nog enkele dagen en dan gaat het wild seizoen weer open. Ieder jaar de start van een nieuwe culinaire periode.

Een periode van het beste biologische scharrelvlees. Natuurlijk, er is het hele jaar door wild. Want voor een stukje hert, wild zwijn of ree hoef je niet te wachten tot medio oktober. Dat is enkel voor het bejaagbare kleinwild in Nederland. Maar ja, aan de andere kant.


Het wordt sneller donker en zeker als zo de wintertijd weer ingaat. Het wordt kouder en soms heel koud. De bladeren valen en er wordt weer meer tijd vrijgemaakt voor tafelen.



Een mooi plateau met diversen ham en worst met een goed glas wijn.

Probeer het maar eens zeker nu met wat ambachtelijk brood is dat op zich al een feest.

En, straks de haze peper of een mooi stukje wildzwijn.

Ik wens een ieder een mooie herfst en veel smakelijke en gezellige momenten.

1 opmerking:

  1. Waarom heb je mij niet gebeld dat je een schaal met allerlei soorten vlees op je keukentafel klaar had staan, en dan meteen een lekkere wijn erbij.
    Een gemiste kans EJ jammer...

    BeantwoordenVerwijderen