donderdag 2 september 2010

Wijn en Spijs

Zoals aangegeven zal ik in het blog ervaringen op dit gebied aangeven. Gisteren een mooie wijn en spijs gedaan in Heerenveen bij Lotus Sakura recentelijk nog geclassificeerd als het beste Chinese restaurant van Friesland. De uitdaging deed zich voor om een groep te voorzien van mooie passende wijnen bij hun lunch.

Nu ga ik niet de hele lunch beschrijven maar wat men wel opmerkelijk vond was dat er na de soep en voor de drooggebakken garnalen met een curryroom, een stukje ossenhaas werd geserveerd met zwarte peper saus. Wat serveer je daarbij?

Wel, we hebben gekozen voor een mooie zacht droge spatzuivere witte wijn van het huis Colomé. De producent Donald Hess heeft enige jaren geleden de moed gehad om deze hoogste wijngaard te wereld gelegen in Salta, Argentinië te kopen en uit te bouwen. De wijn gemaakt 100% Torontes druiven, oogstjaar 2008,  heeft een mooi kruidig karakter met nuances van tropisch fruit. Hierdoor lijkt het alsof er een zoetje in zit daar waar de wijn toch echt "droog" is. 

In combinatie met het vlees gerecht had de wijn een "blussend" effect wat de peper zachter maakte en beide deed groeien in smaak. Zoals bekend is curry een moeilijk product met wijn maar ook met deze wijn was het een feestje.

De gasten hebben weer iets ontdekt en trokken voldaan en tevreden huiswaarts.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten