zondag 19 september 2010

Lekker.

Zaterdag avond 18 september.

De jaarlijkse BBQ werd dit keer iets anders en dus werden we gefêteerd op een tasting van mooie wijnen uit het huis van de Hess familie. Een producent die top wijnen maakt maar altijd net even anders. Om een rijtje namen te noemen: Colomé, Salta-Argentinië / Peter Lehman, Barossa-Australië, Glen Carlou, Zuid-Afrika, Hess, Califonië en zo zijn er nog een paar te noemen. We werden ontvangen op de Holstede te Zoetermeer alwaar wij ook kantoor houden.

Bij aankomst werd een glas moscato geschonken. Mooi zuiver van smaak met aangenaam zoet prima om te combineren met vers fruit of gewoon om een uurtje of vier op het terras. Hierna begaven wij ons naar de z.g. trouwzaal van de Hofstede alwaar een keur van mondvullende
hapjes geserveerd werden die een ieder naar  zijn eigen
smaak kon combineren met een keuze uit de selectie
topwijnen die geopend waren.
Er werd gestart met een tranche van Graved Lachs met een blini met room en haring kaviaar. Aan ons tafeltje werd gekozen voor een glas Allomi, een Sauvignon Blanc uit Californie met een vleugje hout en een prachtige zuur balans die goed harmonieerde met het gerechtje.

Hierna en omdat er gewoon te veel stond om allemaal te drinken hebben wij ons beperkt tot een proeverij van de rode wijnen om daarna een keuze te bepalen.

Zo stonden daar de Amalaya de Colomé, Mount Veeder Cabernet Sauvigon, Glen Carlou Cabernet Sauvigon, Stonewell 2002 en voor on s een grote onbekende Sequana, Pinot Noir 2007 uit de Rusian River Californië.

Goed zoals aangegeven te veel om allemaal te drinken maar zeker niet te veel om te proeven.

De Stonewell 2002 was al omgeschonken in een karaf en kon dus even ademen, wat een enorme wijn is dit toch. Een Shyraz van de bovenste plank met een diepgang  waar een diepzee duiker jaloers op zou worden. Ja hij heeft even nodig maar dan heb je ook wat.

We proefden de Glen Carlou Cabernet Sauvignon, de wijn was inmijn visie te jong, nog volop tannines maar met heel veel potentie. Wat mij betreft laat die nog maar een jaar of 10-15 liggen. Dan de Mountveeder ook nog jong maar heel elegant. Bijna aristocratisch, met een beetje lucht dus ook voor gebruik svp decanteren een feest om lang mee na te tafelen. Voor een ieder die houdt van top Bordeaux en die niet bang is om eens verder te kijken als Frankrijk. Uitstekende wijn bij een goed stuk vlees waar best een randje vet aan mag, nee moet zitten.

Maar de winnaar van deze avond voor mij was de:

SEQUANA, 2007
Green Vally of Russian River Valley
Dutton Ranch.

Een mooie intense klassieke Pinot kleur, dus niet te donker, intens. Een rijk bouquet wat steeds mooier werd met de bekende animale toon voor de liefhebber. En een zeer goed gebalanceerd hout. Zacht en rond met een bite. De wijn werd als een kennismaking met een nieuw lid van de familie aan ons gepresenteerd. Echter is nog niet beschikbaar. Wel wij hebben instemmend een goed glas genoten.

Het werd later en gezelliger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten