De witte:
Boschendal 1685 Grande Cuvée Sauvignon Blanc,
Chat Saint Michelle Riesling, Off dry,
Pietra Bianca Chardonnay Tormaresca.
De rode:
Peppolie Chianti Antinori,
Privada Norton,
Boschendal Cabernet Shyraz.
Hierna een intermezzo met de Cosecha Especial van Norton en aansluitend een suprise menu met bijpassende wijnen. In de opzet kreeg ik dus geheel de vrije hand. Aardige hiervan is dat ik samen met de chef bij de wijnen Chinese hapjes heb kunnen creëren
maar ook het diner in overeenstemming heb kunnen brengen met de wijnen en de specifieke effecten in de mond.
Zo werd er o.a.geserveerd om te combineren met de diverse wijnen:
Tarbot met een zachte zoet zure saus
Spiesje met ossehaas gebakken en een zoute soja saus met gember.
Speenvarken tout court gegrild.
Dumpling gevuld met opa's recept o.a. waterkastanjes varkensvlees en paksoi.
Het werd dus een zeer gezellige en leerzame proeverij.
Cindy, dank voor je input en de ruimte die je bood om bijzondere combinaties te kunnen maken.
Locatie: De Chinese muur, Arnhem
Geen opmerkingen:
Een reactie posten